Wanneer u een tweedehands auto wil kopen wilt u daar uiteraard geen fortuin aan uitgeven. Dan kunt u immer net zo goed een nieuwe auto kopen. We hebben wat tips voor u om een tweedehands auto te kopen voor minder geld.

Wacht niet tot het te laat is

Een tweedehands auto kopen doen we vaak als blijkt dat de onze oude auto is afgekeurd. Dan willen we graag zo snel mogelijk een vervangende auto voor de deur. Dit maakt tegelijk onze onderhandeling mogelijkheden een stuk kleiner. Er wordt sneller gekozen voor een auto die wat duurder is om toch zo snel mogelijk weer te kunnen rijden. Wanneer u meer tijd kunt uittrekken kunt u rustig op zoek naar een goedkopere tweedehands auto.

Minder populaire auto’s zijn een stuk goedkoper

Een tweedehands auto kopen van een minder populair merk kan u ook heel wat geld besparen. Een auto die bij het grote publiek minder populair is hoeft zeker geen slechte auto te zijn. Tegenwoordig zien we niet veel auto’s meer rijden van het merk Saab, Skoda of Rover. Dat maakt de occasions in elk geval een stuk minder duur.

Een grote auto goedkoper dan een populaire kleine auto

Het kopen van een groter model auto kan in veel gevallen goedkoper uitpakken dan wanneer u een zeer populaire kleine occasion kiest. De laatste zijn zeer gewild en dus worden ze ook tweedehands ook een stuk duurder verkocht.

Nog twee kleine tips

We zijn het in Nederland eigenlijk niet zo gewend om af te dingen op een prijs. Toch kan onderhandelen bij een tweedehands auto kopen u zomaar een paar honderd euro opleveren. Ook bijvoorbeeld een tweedehands Opel kopen bij een garage van een ander merk is vaak goedkoper dan in een originele Opel garage.