Niets kan een vakantie zo verpesten als autopech. Of je nu een roadtrip maakt of gewoon naar je vakantiebestemming rijdt, pech kan echt voor hoofdpijn zorgen. Het is niet alleen frustrerend, maar het kan ook kostbaar en tijdrovend zijn. In dit artikel bekijken we enkele tips om autopech op vakantie te voorkomen en hoe je ermee om moet gaan als het wel gebeurt.

Autopech vermijden

Natuurlijk is de beste manier om met autopech om te gaan, om het helemaal te vermijden. Voordat je de weg op gaat, moet je er daarom voor zorgen dat je auto in goede staat verkeert. Het is daarom belangrijk dat je de bandenspanning regelmatig controleert en ervoor zorgt dat er bijvoorbeeld genoeg ruitenwisser vloeistof in de auto zit. Ook het controleren van het oliepeil kunnen ervoor zorgen dat onverwachtse problemen vermeden kunnen worden. Natuurlijk is het ook fijn als je een auto aanschaft die een beetje betrouwbaar is, zoals een Ford. Dit kan vaak ook al zorgen voor minder autopech.

Repareren of wegslepen

Als je toch langs de kant van de weg komt te staan, is het eerste wat je moet doen kalm blijven. In paniek raken maakt de situatie alleen maar erger. Haal in plaats daarvan diep adem en beoordeel de situatie. Als je jezelf in een gevaarlijk gebied bevindt of als je je onveilig voelt, ga dan naar een veiligere locatie voordat je om hulp roept. Als de pech klein is en je het prima vindt om het zelf te doen, zoals het verwisselen van een band, zorg er dan voor dat je het benodigde gereedschap en materiaal bij u heeft. Als je niet zeker weet hoe je het probleem kan oplossen, kan je het beste een sleepwagen bellen en de auto naar een monteur in de buurt laten brengen.

Wegenkit en plan B

Als je op vakantie bent, is het ook belangrijk om een wegenkit voor noodgevallen in je Renault te hebben. Dit moet een reservewiel, een krik, een EHBO-doos, een zaklamp en wat basisgereedschap omvatten. Dit helpt je om voorbereid te zijn in geval van pech en ook om voorbereid te zijn op kleine reparaties. Echter wanneer je je moet laten wegslepen is het wel belangrijk dat je je realiseert dat je auto wel eens een langere tijd weg kan zijn. Zorg er daarom voor dat je een plan B hebt voor als dit het geval is.